Albright’ı onurlandırmak için Kosova Cumhurbaşkanı Cuma gününü Ulusal Yas Günü ilan etti

Resim

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Cuma gününün Kosova’da eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright onuruna Ulusal Yas Günü ilan edildiğini duyurdu. Cuma günü Kosova’daki tüm devlet kurumlarında bayraklar yarıya indirilecek.

Osmani yaptığı açıklamada, “Bayan Albright kendisi de çocukluğundan beri zulme maruz kalmış biri olarak Kosova halkının acılarını biliyordu, bu yüzden de Miloseviç’e karşı olan tutumunu Kosova’da uyguladığı soykırım sona erene kadar korudu. Son nefesine kadar Kosova’nın yanında oldu. Kosova halkı da onu sonsuza dek hatırlayacak” dedi.

ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi olarak da görev yapmış olan eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Perşembe günü, 84 yaşında, kanser hastalığı sebebiyle vefat etti. Eski ABD Başkanı Bill Clinton hükümetinin en önemli figürlerinden biri olarak kabul edilen Albright, NATO’nun genişlemesi gerektiği tezini savunan diplomatlardan biri olmasının yanı sıra ittifakın Kosova’da süre gelen savaşın ve etnik temizlik girişiminin sona erdirilmesi için gerçekleştirdiği operasyonun da en önde gelen taraftarlarındandı.

Kaynak: https://bit.ly/3uqONge (Erişim tarihi, 25.03.2022)
Bu içerik 24.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 83 kez okundu.