Albin Kurti: Kosova Cumhuriyeti’ne ait olmayan tüm araç plakaları 1 Kasım’dan sonra yasadışı sayılacak

ResimKosova Başbakanı Albin Kurti, geçtiğimiz yıl ülkenin kuzeyindeki sınır noktalarında oluşturulan barikatlar hakkında konuştu.

İsviçre medyasından Republik’e açıklamalarda bulunan Kurti, Kosova Polisinin geçen yılın temmuz ayından bu yana 40'tan fazla saldırıya uğradığını söyledi. Organize suçların çok etnikli ve ülke sınırlarını aşan suçlar olduğunu belirten Kurti, “Sırbistan'ın Kosova'nın kuzeyindeki yasadışı yapılarının, polisimizin onları çökertmesiyle ilgili bir sorunu olduğu açık. Kaçakçılık rotaları, uyuşturucu laboratuvarları ve yasadışı Bitcoin madenciliği ile mücadelede polisimiz, sadece geçtiğimiz yıl ve bu yıl 40'tan fazla kez, saldırıya uğradı. İşte temmuz ayında barikatları kuranlar tam da bu suçlulardır. Bazıları ABD’nin yaptırım listelerinde yer alıyor” dedi.

Araç plakaları hakkında da açıklamalarda bulunan Kosova Başbakanı, Kosova Cumhuriyeti’ne ait olmayan tüm araç plakalarının 1 Kasım’dan sonra yasadışı olacağını vurguladı. Kosova'daki Sırpların Kosova plakalarına geçmeleri için çok çalıştıklarını ifade eden Kurti, “Çünkü bu ülkede yasal olanlar sadece onlar. Halkımıza yardım eli uzatıyorum. 31 Ekim'e kadar plakasını tescil ettiren kimse, araç tescil ücreti ya da vergi ödemeyecek. Bu Kosova'daki Sırplar için çok cazip bir konu. Ve illegal yapıların baskı yaptığı şey tam da bu. Ancak plakalarınızı yeniden kaydettirmek için hala yeterli zaman var” dedi.

Bu içerik 27.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 49 kez okundu.