Ağır tonajlı kamyonlar Durrës limanında saatlerce mahsur kaldı, şoförler protestoda

Resim
100 ağır tonajlı kamyon saatlerce Durrës limanında mahsur kaldı. Bunun nedeni, konteyner terminalinin sahibi olan Mariner Adriatic (HILI) firmasının, konteyner işleme, yükleme veya boşaltma için yaptığı sözleşmeler kapsamında işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayamamasıdır.

Kamyon şoförleri yükleme veya boşaltma için beklemek zorunda kaldıkları uzun saatlerden çok uzun zamandır şikâyet ediyorlar.

Şoförlerden biri, bu sıcakta yükleme ve boşaltmalarını tamamlamak için sırada bekleyen Arnavutluk, Kosova ve Kuzey Makedonya'dan 100 TIR olduğunu anlatıyor.

Şoförler bu olayın en azından üç aydır devam ettiğini belirtiyorlar. Unutulmamalıdır ki 24 saatte tamamlanması gereken bir iş için komşu limanlardan gelen gemiler bile günlerce beklemek zorunda kalıyorlar.

Böyle bir durumda Arnavut, Makedon ve Kosova ticari kuruluşları, mallarını ihraç ve ithal ettikleri konteyner yükleme ve boşaltma hizmetlerini almak için Yunan ve Karadağ limanlarına gitmek zorunda kalıyorlar. Böylece Durrës limanı ile birlikte denizcilik acenteleri ve gümrükler de büyük kayıplara uğruyorlar.

Bu içerik 06.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 84 kez okundu.