Afyonkarahisar, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te tanıtıldı

Resim

Afyonkarahisar Belediyesi ve Üsküp Yunus Emre Enstitüsü ortaklığında bugün Üsküp’te “Afyonkarahisar Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi.

Tarihi Kurşunlu Han’da düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, TİKA Üsküp Program Koordinatörü Halim Ömer Söğüt, Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı ve milletvekili Beycan İlyas, Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH) Genel Başkanı Erdoğan Saraç ve Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Afyonkarahisar’ın tanıtıldığı video gösterisiyle başlayan programda, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, misafirlere ve basın mensuplarına Afyonkarahisar’daki faaliyetler hakkında bilgi verdi.

2019 yılında UNESCO tarafından gastronomi şehri ilan edilen Afyonkarahisar’ın zengin gastronomik geçmişe sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı, 620’ye yakın yöresel üründen bir kısmının Türk Patent Enstitüsü’nde tescilinin yapıldığını, 30’a yakın ürünün tescil sırasını beklediğini, diğerlerinin de peyderpey dosyalarının hazırlanıp gönderildiğini bildirdi.

Gastronomi şehri ilan edildikten sonra UNESCO’nun kriterlerini yerine getirdiklerini söyleyen Zeybek, yurtdışındaki tanıtımı gerçekleştirmek için hazırlandıklarını ancak koronavirüs hadisesi nedeniyle ötelemek durumunda kaldıklarını belirtti.

14 Ekim ile 17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olan Afyonkarahisar Uluslararası Turizm ve Gastronomi Festivali’nin akabinde yurtdışı tanıtımlarından ilkini geçtiğimiz hafta içerisinde Bosna Hersek’te bugün de Kuzey Makedonya’da gerçekleştirdiklerini ifade eden Zeybek, Afyonkarahisar hakkında bilgi vererek, yöresel lezzetleri dost ve tanıdıkların beğenisine sunup ürünlerinin tanıtımını yapmak için aramızda olduklarını söyledi.

Programın devamında Afyonkarahisar’a ait yöresel yemekler davetlilerin beğenisine sunuldu.

Bu içerik 26.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 82 kez okundu.