Ademović: “Bosna Hersek'in NATO ile işbirliği çok daha iyi olabilir”

Resim
Bosna-Hersek Parlamentosu'nun Meclis Başkanı ve NATO Parlamenter Meclisi'ndeki Bosna-Hersek Delegasyonu Başkanı Kemal Ademović, Salı günü (14.11.2023) Saraybosna'da yaptığı açıklamada, Bosna-Hersek'in NATO ile işbirliğinin daha etkili olabileceğini belirtti. Ademović, NATO'nun üye olmayan ülkelerle mükemmel bir işbirliği kurmayı başardığını vurguladı.
Saraybosna’da düzenlenen, "Bosna-Hersek ve istikrarsız bir uluslararası güvenlik ortamında Batı Balkanlar" konulu Rose-Roth seminerinin açılışında yaptığı giriş sunumunda Ademović, Bosna-Hersek'in 2004'ten 2010'a kadar savunma sektörünü bölgede tanınır hale getiren önemli bir dizi yasayı kabul ettiğini hatırlattı. Ademović ayrıca, Bosna-Hersek'in AB ve NATO üyeliği yolunda uluslararası toplumun yardımını memnuniyetle karşıladığını belirtti.
Bosna-Hersek Parlamentosu'nun ev sahipliği yaptığı 105. Rose-Roth seminerinde, NATO Parlamenter Meclisi'ndeki Bosna-Hersek Delegasyonu üyeleri, Bosna-Hersek Savunma ve Güvenlik Ortak Komitesi üyeleri, Bosna-Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi ve Halk Meclisi üyeleri gibi yaklaşık 130 kayıtlı katılımcı yer alıyor. Ayrıca, Rose-Roth seminerine Bosna-Hersek'teki uluslararası kuruluşların temsilcileri ve sivil toplum temsilcileri de davet edildi.
 
Bu içerik 14.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 23 kez okundu.