“Açık Balkan” zirvesinde diplomaların karşılıklı tanınması konusunda ve kültür, turizm ve vergi idareleri alanlarında iş birliği anlaşmaları imzalandı

Resim
Kuzey Makedonya’nın güneybatısındaki Ohri şehrinde Açık Balkan Girişimi zirvesi düzenlendi. Zirvede, "Açık Balkan" ülkelerinin liderleri olan Başbakan Dimitar Kovacevski, Arnavut mevkidaşı Edi Rama ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, hükümet temsilcileri ve heyetleriyle birlikte eğitim, kültür, turizm ve vergi politikaları alanlarında iş birliği anlaşmaları imzaladılar.

Üç ülke arasında yükseköğretim kurumlarının yanı sıra diğer yetkili kurumlar tarafından da verilen diplomaların ve bilimsel ünvanların karşılıklı tanınması için anlaşma imzalandı. Anlaşma, diploma ve meslek ünvanlarının kabul sürecini hızlandıracağı gibi, bu konudaki prosedürü de basitleştirip kolaylaştırmaktadır.

Anlaşmaların imzalanmasından önce her üç ülke liderinin ve uluslararası toplum, ticaret odaları ve diğer çeşitli kurumların temsilcilerinin de konuşmacı olarak katıldığı bir dizi oturum ve panel düzenlendi.

Kaynak: https://www.vesti.mk/article/62a0b524075b2192ca4012ac, (Erişim tarihi, 08.06.2022).
Bu içerik 08.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 80 kez okundu.