ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Başkanı Samantha Jane Power Bosna Hersek temasları kapsamında Bosna Hersek Başkanlık Konseyi ile bir toplantı gerçekleştirdi

Resim

2013-2017 yılları arasında ABD’nin BM Daimi Temsilciliği görevini yürüten, Joe Biden’in ABD başkanı olması ile birlikte Biden’ın aday göstermesi neticesinde ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Başkanlığına seçilen Samantha Jane Power, Biden’ın talimatıyla Bosna Hersek’e resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretinin ilk gününde Başçarşı’da bir basın toplantısı gerçekleştiren Power, 26 yıl önce Bosna Savaşı esnasında Bosna Hersek’te görev yaptığını hatırlatarak ABD’nin 26 yıldır Bosna Hersek vatandaşlarının yanında olduğunu ve bu süreçte de ABD’nin ve başkan Biden’in Bosna Hersek vatandaşlarının yine yanında olacağını ifade etti.  Ziyaretinin ikinci gününde Bosna Hersek Başkanlık Konseyi üyeleri Željko Komšić (Jelko Komşiç), Şefik Džaferović (Şefik Caferoviç) ve Milorad Dodik ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı, ABD’nin yaptırımlar uygulamasından beri Milorad Dodik ile bir ABD’li resmî temsilcinin gerçekleştirdiği ilk toplantı oldu.

Power konuşmasında, “Devlet düzeyindeki kurumlardan çekilmenin 26 yıl önce sağlanan istikrarı tehdit ettiğini vurguladı. Devlet kurumlarından çekilip devleti işlevsiz hale getirme tehditlerinin hiçbir ekonomik veya politik anlamı yoktur. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupalı ​​dostlarımız sorumluluk için mücadele etmeye kararlıdır. Yolsuzluğa, bölünmeye ve istikrarsızlığa yol açanlara karşı hareket etmekten çekinmeyeceğiz. "dedi. Toplantı sonunda gerçekleşen fotoğraf çekimine Milorad Dodik katılmadı.
 
Bu içerik 21.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 99 kez okundu.