ABD’nin NATO Büyükelçisi Bosna Hersek Savunma Bakanlığı’nı ziyaret ederek ülkeye ek destek sözü verdi

Resim

Bosna Hersek Savunma Bakanı Sifet Podžić, ABD'nin NATO Büyükelçisi Julianne Smith öncülüğündeki bir heyeti kabul etti. Brüksel’den gelen bu heyette diğer Avrupa ülkelerinin NATO büyükelçileri de bulunuyordu. Görüşmede Fransa’dan Muriel Domenach, Almanya’dan Rudiger König, Birleşik Krallık’tan David Quarrey, Norveç’ten Anita Nergaard ve İtalya’nın Daimi Temsilcisi Francesco Talo da yer aldı. Toplantıya ABD’nin Bosna Hersek Büyükelçisi Michael Murphy ile Saraybosna’daki NATO Karargâhı Komutanı Tuğgeneral Pamela McGaha da katıldı.
Görüşmeciler NATO’nun Bosna Hersek ile işbirliğini, Avrupa ve Avrupa-Atlantik entegrasyonuna gitmenin yolunu ve uluslararası askeri güçlerin Bosna Hersek’teki varlığının önemini tartıştılar. Görüşmede ayrıca Avrupa’daki mevcut güvenlik durumu ve bu durumun Batı Balkanlar’a ve Bosna Hersek’e etkisi üzerinde duruldu.
Bakan Podžić, Bosna Hersek’e ve Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetleri’ne sağladıkları sayısız destek projesinden dolayı bu ortak ülkelere teşekkür etti. Bu desteğin özellikle ülkede yaşanan ve Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetleri için gerekli mali kaynakların tahsisini olumsuz yönde etkileyen siyasi bölünme ve engelleme anlarında önemli olduğuna dikkat çekti. Ayrıca NATO üyelerinin Bosna Hersek’e cesaret verici mesajlar gönderdiklerini açıkladı.
Görüşmeciler, bölgede aktif bir şekilde bulunan AB ve NATO güçlerinin Bosna-Hersek ve Batı Balkanlar’ın istikrarını korumak için önemli olduğu konusunda anlaştılar.
Büyükelçi Smith, ABD’nin Avrupa-Atlantik yolunda ilerleyen Bosna Hersek’i tüm bölgenin yararına olacak şekilde desteklemeye devam edeceğini açıkladı.  

Bu içerik 13.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 54 kez okundu.