ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Donfried: Sırbistan ve Kosova karşılıklı olarak birbirlerini tanımayı kabul etmeli

Resim
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa ile Avrasya İşleri Bürosu Üyesi Karen Donfried, bugün Kosova'da yaptığı açıklamada, Belgrad ve Priştine'nin müzakereleri tamamlaması ve birbirlerini tanıması gerektiğini söyledi.

Donfried, Priştine'ye yaptığı ziyarette, "Rusya’ya Batı Balkanlar’da yer bırakmamanın tek yolunun Belgrad ile Priştine arasındaki diyaloğun neticelendirilmesi olduğunu” ifade etti.

Donfried ve ABD'nin Batı Balkanlar Özel Temsilcisi Gabriel Escobar bugün Kosova'ya geldiler. Gelen heyet ilk görüşmelerini Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile yaptı. Görüşmeden sonra Donfried ve Osmani tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında yapılan açıklamada Belgrad ile Priştine arasındaki diyaloğun karşılıklı tanımaya odaklanması gerektiği söylendi.

Donfried daha önce olduğu gibi, Osmani ile yaptığı görüşmede Kosova'nın Avrupa’nın ve Avrupa-Atlantik kurumlarının bir parçası olması gerektiğini söyledi ve ABD'nin Belgrad ile Priştine arasında karşılıklı tanımayı esas alan diyaloğu desteklediğini tekrarladı.

Bu içerik 25.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 76 kez okundu.