ABD'den Karadağ'a: Hızla hükümet kurun veya olağanüstü parlamento seçimleri çağrısı yapın

Resim

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karadağ Parlamentosunun Cuma günü Başbakan Dritan Abazovic'in hükümetine güvensizlik oyu kullanma kararıyla ilgili olarak, ABD’nin Karadağ'dan yasal prosedürlere uyarak, ya ülkenin hizmetinde yeni bir hükümet kurulmasını ya da olağanüstü parlamento seçimleri çağrısı yapılmasını beklediği açıklandı. "ABD, Karadağ'ın Avrupa Birliği'ne katılım sürecini hızlandırmayı, yolsuzluklarla ve organize suçlarla mücadeleyi, NATO katılımını güçlendirmeyi, kapsayıcı ve vatandaş odaklı bir toplumu teşvik etmeyi içeren Avrupa-Atlantik entegrasyonunda ilerlemesini sağlayan demokratik olarak seçilmiş her hükümeti destekleyecektir." görüşlerine yer verildi.
Amerika'nın Sesi tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin olası yeni bir hükümete Demokratik Cephe'nin (DF) katılımını destekleyip desteklemeyeceği sorulduğunda, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ABD'nin DF'yi bir ortak olarak görmediğini tekrarlayarak, DF’nin, Rusya'nın saldırganlığına karşı eleştirel bir tutum içeren Avrupa değerlerini desteklemediğini ve AB'ye katılım için gereken kilit reformlarda ilerleme kaydetme konusunda liderlik veya isteklilik göstermediğini vurguladı.
Karadağ Parlamentosu üyeleri, Abazovic liderliğindeki hükümetin Sırp Ortodoks Kilisesi ile yaptığı “temel anlaşmanın” imzalanmasının ardından, karardan memnun olmayan Sosyalist Demokrat Parti ve ortaklarının girişimiyle Dritan Abazovic'in 43. hükümetine güvensizlik oyu vermişti. Hükümete güvensizlik önergesi 81 üyeli mecliste 50 milletvekili tarafından desteklenirken, bir milletvekili karşı çıkmıştı.

Bu içerik 22.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 50 kez okundu.