ABD Büyükelçisi Yunanistan ile güçlü bağlara vurgu yaptı

Resim

ABD Büyükelçisi George Tsunis pazartesi günü Atina’da düzenlenen Economist Konferansı’nda yaptığı konuşmada, ABD’nin “vazgeçilmez NATO müttefiki ve ortağı Yunanistan hükümeti ile ilişkilerini geliştirmeyi” dört gözle beklediğini söyledi.

“The World Ahead 2024” gala yemeğinde konuşan Tsunis, şubat ayında Washington’da yapılacak olan beşinci Yunanistan-ABD Stratejik Diyaloğu’na atıfta bulunarak Yunanistan’ın bölgede bir istikrar unsuru ve güvenilir bir ortak olduğunu yineledi.

Amerikan Büyükelçisi ayrıca kısa bir süre önce Moldova, Romanya ve Bulgaristan’a giderek hükümet ve iş dünyası liderleriyle bir araya geldiğini ve Yunanistan’ın bölgesel bağlantıyı arttırmak için komşularıyla nasıl çalışabileceğini araştırdığını belirtti.

Tsunis diğer konuların yanı sıra ikili ekonomik ilişkilere, Yunanistan’daki Amerikan yatırımlarına (Onex’in Elefsina tersanelerini yeniden canlandırmasını desteklemek için DFC’ler dahil) ve Batı Balkanlar’da enerji güvenliğini ve işbirliğini geliştirmek için Kasım 2023’te Yunanistan ile imzalanan USAID işbirliği mutabakatına değindi.

Ayrıca Yunanistan’ın “yenilenebilir enerji kaynaklarında küresel bir lider” olduğunu ve bölgede hızla bir ulaşım merkezi haline geldiğini belirtti.

Yunanistan’ın Uluslararası Okyanusumuz Konferansı’na ev sahipliği yapmasına atıfta bulunarak, etkinliğin ülkenin küresel zorluklarla mücadelede öncü bir güç olarak rolünü vurguladığını söyledi.

Kaynak: https://www.ekathimerini.com/news/1229855/us-ambassador-emphasizes-strong-ties-with-greece/ (Son erişim:23.01.2024)
Bu içerik 23.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 19 kez okundu.