ABD Büyükelçisi Kim: Arnavutluk bizim müttefikimiz olsun problemimiz değil

Resim

ABD Büyükelçisi Yuri Kim, ilk Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Konferansında, Arnavutluk'un AB üyesi olmak için elinden geleni yaptığını belirtti.

ABD'li diplomat, Arnavutluk'un sorun değil, ABD'nin müttefiki olması gerektiğini vurguladı.

Kim, "Biz arkadaşlarımızın ve ortaklarımızın güçlü olmasını istiyoruz. Arnavutluk'un sorun değil, ortak olmasını istediğimizi daha önce de söylemiştim. Mücadeleye liderlik etmelisiniz.

Sık sık ABD'nin rolünden bahsediyoruz ve çoğu zaman çevremdeki insanlarla konuştuğumda insanların sadece siz yapabilirsiniz dediklerini duyuyorum ama ben size şunu söylemek istiyorum ki siz yapmalısınız! ABD her adımda yanınızda olacak ve her adım zor olacak ancak biz de sizin yanınızda olacağız.

Bazen sizi zorlayacağız bazen yorulacaksınız ama dostlar bu yüzden vardır ve birlikte olacağız. Siz NATO üyesisiniz ve AB’nin eşiğindesiniz. AB üyesi bir ülke olacaksınız. Arnavutluk, AB üyesi olmak için tüm çalışmaları yaptı. Bir gün AB üyesi olacaksınız.

Arnavutluk’un bir ağırlığı ve değeri var ve başka bir seviyedesiniz ama artık bambaşka bir seviyeye geçmek için kararlar almanın zamanı geldi. Eğer yolsuzluğu kabul edilebilir görüyorsanız bunu yapamazsınız.

ABD’de de yolsuzluk var ama bizim yasalarımız da var. Ülkenin yolsuzluğa bulaşmasını utanç verici kılan bir sosyal bağlamımız var. Kanundan kaçmak herkes için utanç vericidir. Bir hukuk sistemimiz var.

Yolsuzluklara bir son verelim. Düşeceğimiz zamanlar olacak ama birbirimizi yerden kaldıralım. Arnavutluk ilerleyecek ve ABD de sizinle birlikte ilerleyecek.” dedi.

Kim, konuşması sırasında salonun dolu olmasının hükümet ve Arnavutluk'un yolsuzlukla mücadeleye bağlı olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Bu içerik 13.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 73 kez okundu.