ABD Başkanı Joe Biden ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeir’in Kosova’nın 14. bağımsızlık yılı için tebrik mesajları

Resim

Kosova’nın bağımsızlığının 14. yıldönümü arifesinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeir, ülkenin Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’yi kutladılar. Tebrik mektubunda ABD Başkanı Biden ABD’nin Kosova’yı, Sırbistan ile karşılıklı tanıma ile tamamlanacak bir antlaşma konusundaki çabaları için desteklemeye devam ettiğini belirtti.
Vjosa Osmani, ülke ve bölgedeki genel durum konusunda görüşme yaptığı Büyükelçi Jorn Rodhe aracılığıyla Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeir’den de bir tebrik mektubu aldı.
 Bosna-Hersek’in Hırvat Cumhurbaşkanı Zheljko Komshiq de Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’yi Kosova Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığı vesilesiyle tebrik etti.
Biden: “Kosova’nın Sırbistan ile karşılıklı tanıma ile tamamlanacak bir antlaşma konusundaki çabalarını destekliyoruz.”
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Kosova’nın başarılarını takdir ederek Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’ye Kosova’nın bağımsızlığının 14. yıldönümü vesilesiyle bir tebrik mektubu kaleme aldı.
Cumhurbaşkanı Osmani’ye gönderdiği tebrik mektubunda Biden, Kosova’nın komşularıyla olumlu ilişkiler kurması ve güçlendirmesinden memnun olduğunu bildirdi.
Biden, Kosova’nın Sırbistan ile karşılıklı tanıma ile tamamlanacak bir antlaşma konusundaki çabalarını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.
Biden, “Kosova’nın komşularıyla olumlu ilişkiler kurmaya ve güçlendirmeye devam etmesinden dolayı memnunuz ve Sırbistan ile karşılıklı tanımaya odaklı bütünsel bir normalleşme antlaşmasına doğru gösterilen çabaları desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.
ABD Başkanı aynı zamanda Kosova’nın uluslararası arenada gösterdiği liderliğine de tanıklık ettiğini vurguladı.
Büyükelçi Rohde, Almanya Cumhurbaşkanı’nın Kosova’nın bağımsızlığının 14. yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Osmani’ye tebriklerini iletti.
Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, bugün yaptığı görüşmede Almanya Büyükelçisi Rohde’yi kabul etti. Cumhurbaşkanı Osmani, Almanya Büyükelçisine Alman Devleti’nin Kosova’ya verdiği daimi destek için teşekkür etti. Görüşmede ülke ve bölgedeki genel durum ele alındı. Taraflar, hukukun üstünlüğü alanında önemli reformlar uygulayan Kosova kurumlarının çalışmalarını da görüştüler. Büyükelçi Rohde, yolsuzlukla mücadelede kaydedilen önemli ilerlemeye övgüde bulundu. Hukukun ve adaletin güçlenmesine yardımcı olan bu tür parametrelerle yabancı yatırımcılar için koşulların yaratıldığı belirtildi.

Kaynak: https://telegrafi.com/14-vjetori-pavaresise-se-kosoves-mesazhi-urimit-te-presidentit-amerikan-joe-biden-dhe-atij-gjerman-frank-walter-steinmeier/ (Erişim tarihi, 16.02.2022)

Bu içerik 16.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 108 kez okundu.