ABD-Arnavutluk, savunma iş birliğini güçlendiriyor

Resim

Amerika Birleşik Devletleri'nin Tiran Büyükelçisi Yuri Kim, bu hafta hem Avrupa hem de Afrika’daki ABD Ordusu’nu ve Avrupa Komutanlığını ziyaret etti.

Bu ziyaret sırasında Büyükelçi Yuri Kim’e Arnavutluk’un Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bajram Begaj ve Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Arben Kingji eşlik etti. Yuri Kim'e Arnavutluk Savunma Ataşesi, ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı David Millner ve Savunma İş Birliği Ofisi'nden ABD Ordusu Yarbayı Erol Munir de eşlik etti.

“Defender Europe 2021” eğitim tatbikatını izleyen Büyükelçi Kim ve Genelkurmay Başkanı Begaj, Wiesbaden'de ABD Avrupa ve Afrika Ordusu Komutanı General Cavoli ile bir araya geldi. Bu ziyarette gerçekleştirilen bir diğer görüşme de Avrupa Komutanlığı Komutan Yardımcısı Korgeneral Michael L. Howard ile Stuttgart'ta gerçekleşti.

ABD ile Arnavutluk arasındaki savunma alanında iş birliğine vurgu yapıldı. Ele alınan noktalardan biri de ABD ile Arnavutluk arasındaki iş birliğini güçlendirmeye yönelik adımlar oldu. Diğer ele alınan konular becerileri geliştirmek, çeviklik ve birlikte çalışabilirliği sağlamak üzerine gerçekleşti.
 
Bu içerik 04.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.