ABD, Kosova'ya "kabul edilmeyen Afganların" gönderildiği haberlerini yalanladı

Resim

ABD'nin Priştine Büyükelçiliği, güvenlik sürecini geçemeyen ve geçmişleri konusunda daha ayrıntılı kontrollere ihtiyaç duyulan Afganların Kosova’ya gönderildiği yönündeki haberleri yalanladı.

ABD Büyükelçiliği yaptığı açıklamada, ABD makamlarının ABD için kabul edilemez bulduğu kişileri Kosova'ya göndermeyi amaçladığına dair basında çıkan haberlerin "yanlış bir izlenim" yarattığına dikkat çekti.

Büyükelçilik ayrıca, “özel bir göçmen vizesi veya mülteci statüsü alma sürecinin karmaşık olduğunu ve bazı başvuru sahiplerinin ABD yasalarına göre hemen gerekli belgeleri alma ve giriş için gerekli tüm bilgileri sağlama sürecinde olduğunu belirtti.

"ABD ve Kosova arasında yapılan anlaşma gereği, ABD'ye başvuran ve başvuruları ek işlem gerektiren sınırlı sayıda Afgan uyrukluyu Bondsteel kampında geçici olarak barındırmasına izin veriyor. Bu, başvuru sahiplerinin kimliklerini, istihdam geçmişlerini veya Amerika Birleşik Devletleri ile olan diğer bağlarını netleştirmek gibi ek işlemleri içerebiliyor. Açıklamada, "Kosova'daki ABD Büyükelçiliği yetkilileri bu süreçte yardımcı oluyorlar." denildi.
 
Büyükelçilik, Kosova'nın Afganistan'dan tahliye edilenlerin yeniden yerleştirilmesine yardım etmede oynadığı rol için ABD'nin  Kosova’ya duyduğu minnettarlığının da altını çizdi.

 
Bu içerik 06.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 73 kez okundu.