Abazoviç: “Karadağ ile Sırbistan arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılıyor”

ResimKaradağ Başbakanı Dritan Abazoviç, Belgrad ziyaretinin Sırbistan-Karadağ ilişkilerinde "yeni bir sayfa açtığını" söyledi. Karadağ Başbakanı yarın Belgrad'da Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Porfiri ile görüşeceğini söyledi. Görüşmenin konusunun Karadağ hükümetinin Sırp Ortodoks Kilisesi ile imzalaması gereken temel anlaşma olması bekleniyor.

Abazoviç, Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiç ile düzenlediği ortak basın toplantısında, bu ziyaretle yeni bir dönemin başladığını ve bu durumun her iki ülke vatandaşlarının yararına olacağını söyledi. İki ülke ilişkilerinde çözülmesi mümkün olmayan önemli bir sorunun bulunmadığına da dikkati çekerek, "iyi niyet hissettiğini" belirtti.

Sırp Ortodoks Kilisesi ile yapılacak anlaşma hakkında ise Karadağ Başbakanı, tüm dinî toplulukların aynı muameleye tabi tutulacağını, Avrupalı ​​ve laik bir devleti yöneten bir başbakan olarak anayasa ve yasalara uygun bir şekilde her konuyu çözebileceğini belirtti.

Abazoviç'in kabinesi, Karadağ ve Sırp Ortodoks Kilisesi çalışma gruplarının temel anlaşmanın iki tarafın imzalaması gereken taslak versiyonunu prensipte uyumlu hale getirdiğini duyurmuştu. Temel anlaşmanın üzerinde anlaşmaya varılan taslak versiyonu, olağan prosedüre uygun olarak Karadağ hükümetinin çalışma organlarına iletilecek.

Kaynak: https://rs.n1info.com/region/abazovic-u-poseti-beogradu/  (Erişim tarihi, 29.06.2022)
Bu içerik 29.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 59 kez okundu.