AB Büyükelçisi’nden Arnavutluk Parlamentosu’na adalet ve seçim reformlarına odaklanma çağrısı

Resim

Avrupa Birliği’nin Arnavutluk Büyükelçisi Luigi Soreca, göreve başlamaya hazırlanan yeni Arnavutluk Parlamentosu’nu Arnavutluk’un AB entegrasyonunu kolaylaştırabilmek adına adalet ve seçim reformlarına odaklanmaya çağırdı. Arnavutluk’tan Panorama gazetesine konuşan Soreca, AGİT’in 25 Nisan parlamento seçimlerini düzenli ve iyi organize edilmiş olarak niteleyen nihai raporunu aktarırken, buna rağmen oy satın alma ve seçmeni baskı altına alma konularında daha ileri reformlara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Adalet reformunun AB için öncelikli konulardan olmaya devam ettiğini doğrulayan Soreca, proje için ek dokuz milyon avro fon sağlanacağının da sözünü verdi.

‘Açık Balkan’ girişimi hakkındaki görüşleri de sorulan Soreca, AB’nin bölgesel işbirliğinden duyduğu memnuniyeti yinelerken, Arnavutluk ve diğer Batı Balkan ülkelerinin enerjilerini asıl olarak Berlin Süreci çatısı altında ortak bölgesel pazar oluşturmaya harcamaları gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Arnavutların %90’ının AB entegrasyonuna destek verdiğini hatırlatan Soreca, parlamentodaki tüm partileri AB entegrasyonunu işbirliği için çerçeve olarak kullanmaya davet etti.

Edi Rama ve Sosyalist Parti’nin görevdeki üst üste üçüncü dönemini simgeleyen yeni Arnavutluk Parlamentosu bu Cuma ilk kez toplanacak.
 
Bu içerik 07.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 78 kez okundu.