AB Büyükelçileri Kosova'ya vize serbestisi konusunda 'EVET' dediler

Avrupa Birliği üye ülkeler büyükelçileri, AB Konseyi'nin Kosova için vize serbestisi sürecini müzakere etme yetkisini onayladı.

Resim
Kosova'ya vize serbestisi konusu bugün Avrupa Birliği'nin Brüksel'deki büyükelçileri toplantısının gündemindeydi.

Konu ile ilgili bildiri yayınlayan Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, “Bugün Kosova için vizelerin serbestisine yönelik önemli bir adım attık ve bu taahhüdümüzün hızla gerçeğe dönüşebilmesi için Avrupa Parlamentosu ile bir anlaşmaya varacağımızı umuyoruz. Bu karar, Kosova'nın sınır kontrolü, göç yönetimi ve güvenliği güçlendirme çabaları sayesinde gerçekleştirmiştir. Bu güzel işbirliğinin gelecekte daha da güçleneceğine inanıyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kosova'ya vize serbestisi konusunun 23 Kasım'da görüşülmesi planlanmıştı, ancak plakalarla ilgili durum nedeniyle görüşme 30 Kasım'a ertelendi.

Onanan yetkiye göre, vize serbestisi Avrupa Seyahat Bilgileri ve Yetkilendirme Sisteminin (ETIAS) faaliyete geçeceği tarihten itibaren ve her halükarda en geç 1 Ocak 2024 tarihinde uygulanması beklenmektedir.

Kaynak:https://telegrafi.com/ambasadoret-e-se-cojne-perpara-procesin-e-liberalizimit-te-vizave/ (Erişim tarihi, 30.11.2022)
Bu içerik 30.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 47 kez okundu.