512. Ayvaz Dede Şenlikleri binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti

Resim

Ayvaz Dede Şenlikleri (bs. Ajvatovica) Boşnaklar tarafından, Kraula, Prusac kasabaları ve Ajvatovica Dağı’nda, Haziran ayının son Pazar günü düzenlenen şenliklere verilen isimdir. Bu yıl, Ayvaz Dede anısına Prusac kasabasında 512. Ayvaz Dede Şenlikleri gerçekleştirildi. "Gelenek, kimlik, vatan" sloganı altında gerçekleştirilen Ayvaz Dede Şenliklerine binlerce insan ve çok sayıda yetkili katıldı.

Prusac'taki 280 atlının geçişine, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ile birlikte Mustafa Isaković, Ibrahim Bilčević ve Mensura Bajraktarević ilahiler okuyarak eşlik ettiler.

Pandemi yıllarının ardından etkinliğin tam kapasiteyle yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Travnik Müftüsü Ahmed Adilović Efendi, “Bugün yurdun dört bir yanından binlerce kişi buraya gelerek şenliğimize katıldı. Mehter, ilahi ve kaside icralarıyla gerçekleştirilen ve 280 atlının katıldığı geçit törenini tekrardan izlemek bizi çok memnun etti” dedi. Ayrıca Ahmed Adilović Efendi bu vesileyle, içinde yaşadığımız çağın farkında olmamız gerektiğini ve kendi potansiyellerimizi kullanmanın, kendi güçlü yanlarımıza güvenmenin önemine dikkat çekti.

Bosna Hersek İslam Cemaati reisul-uleması Hüseyin Efendi, Bosna Hersek'in her yerinden ve diasporadan gelen çok sayıda mümine hitap ederek; “Din kardeşliğimiz, karşılıklı dayanışma, eşitlik ve beraberlik içinde tecelli etmektedir. Bizi ayıran ve toplumu huzursuz eden her şey, nereden geldiğine bakılmaksızın yabancı bir cisim olarak reddedilmelidir” dedi.
Geleneksel Ayvaz Dede duası, Travnik Müftüsü Ahmed Efendi tarafından okundu. Öğle namazının kılınmasının ardından etkinlikler sona erdi.
 
Bu içerik 26.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 269 kez okundu.