5 Aralık'a kadar Mojkovac, Çetine ve Petnjica'da seçimler yapılacak

Resim

Vijesti haber sitesi, Cumhurbaşkanı Milo Djukanoviç’in, Majkovac, Petnjica ve Çetine'de yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili kararını 6 Ekim tarihine kadar vereceğini, Karadağ Cumhurbaşkanlığı kabinesinden doğruladı.

Aynı zamanda, Karadağ Parlamentosu Başkanı Aleksa Beciç'in (Demokratik Karadağ Partisi DP CG) Petnjica, Mojkovac, Çetine, Ulcinj ve Berane belediyelerinde yerel yönetimlerdeki görev süresinin ilkbahara kadar uzatılmasını önerdiği önergesi Karadağ Parlamentosu prosedüründe yer aldı. Önerge değişikliği kabul edildiği takdirde ve Tuzi'deki Yerel Meclisin görev süresini kısıtlaması halinde seçimler Tuzi şehrinde ve diğer 17 belediyede yapılacak. Tuzi'deki yerel meclisin görev süresi 2023'te dolmaktadır.

Parlamento Başkanı Beciç daha önce de duyurduğu gibi, bunu devletin sürekli olarak olağanüstü hal durumunda olmaması ve uzun vadeli gerilimlerin azaltılması için önerdiğini öne sürdü. Beciç ayrıca "Yasama çerçevemizde hiçbir şeyi değiştirmezsek, bu, Mayıs ayı sonu veya Haziran ayı başına kadar yerel düzeyde en az dört ayrı seçim sürecimizin olacağı anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

Karadağ Parlamentosu, Beciç'in sunduğu Yerel Özyönetim Yasasında Değişiklik Önergesi’nin hangi aşamada olduğunu ve mevcut hükümet krizi göz önüne alındığında Özyönetim Yasasında Değişiklik Önergesi’nin kabul edilip edilmeyeceğine ilişkin sorulara yanıt vermedi. Önümüzdeki yıl Ulcinj ve Berane'de, 2022 ilkbaharında ise Podgoritsa dâhil olmak üzere 12 belediyede yerel seçimler yapılacak. Ulcinj ve Berane'de önceki yerel seçimler 5 Şubat 2018'de yapılmıştı.

 
Bu içerik 13.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 86 kez okundu.