27. Saraybosna Film Festivali başlıyor.

Resim
Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bu yıl 27’ncisi düzenlenen Saraybosna Film Festivali (SFF), bu gece (13 Ağustos) törenle açıldı. Açılışa öncülük eden genç ve yetenekli oyuncu Dino Bajrović, yaptığı ilginç konuşmasıyla izleyicilere sekiz gün sürecek olan festivalin büyüsünü anlattı.
Danis Tanović’in "Deset u pola (Komşuluk Halleri)" adlı filmi bu gece Mostar ve Saraybosna’nın 14 farklı noktasında gösterilecek. Bajrović ve SFF müdürü Mirsad Purivatra bu gece Saraybosna’da toplanan izleyicilere bir konuşma yaptı. Dino Bajrović yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bayanlar ve baylar, film sanatının ve film günlerinin keyfini çıkarın. Saraybosna Film Festivali başladı”.
Bajrović konuşmasının devamında "Bu yılki festivalde 19 film dalında 65 farklı ülkeden 255 film ve 5 dizi gösterilecek. Hatta 55 filmin dünya prömiyeri, 6’sının da uluslararası prömiyeri gerçekleştirilecek.” diye ekledi.
SFF müdürü Purivatra da orada bulunanlara geldikleri için teşekkür etti ve festivalden keyif alacaklarını umduğunu söyledi. Devamında da "Ulusal Tiyatro’daki bu ilk buluşma, normal hayata dönmemize dair bir umut olabilir. Umarım normal hayata dönmeyi başarırız ve bu, hepimiz için yeni ve güzel bir hikâyenin de başlangıcı olur.” dedi.
Ayrıca ünlü Meksikalı yönetmen Michel Franco’nun da “Yeni Düzen” adlı son filmiyle bu yılki festivale katılacağı belirtiliyor. Franco’nun, 2020’de layık görüldüğü ancak koronavirüs salgını nedeniyle alamadığı Saraybosna’nın Kalbi ödülünü de bu yıl alması bekleniyor.

Bu içerik 13.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 161 kez okundu.