25 Kasım Bosna Hersek Devlet Günü Saraybosna’da kutlandı

25 Kasım Bosna Hersek Devlet Günü münasebetiyle Saraybosna’da bir tören düzenlendi. Törende konuşan Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Željko Komšić (Jelko Komşiç), cumhuriyetin, modern toplumlara ait bir kavram olduğunu belirterek 25 Kasım 1946’dan günümüze Bosna Hersek toplumunun faşist zihniyet karşısında verdiği mücadeleye vurgu yaptı. Komšić konuşmasında Bosna Hersek’in beka sorununa vurgu yaparak, Bosna-Hersek'in beka sorununun sadece devletin beka sorunu olmadığını, bu meselenin bir medeniyetin hayatta kalma meselesi olduğunu ifade etti. Ülkesinin en zor dönemlerinde dahi faşizm karşısında uygar değerlere dayalı bir mücadele gerçekleştirdiklerini ve değerlerinden taviz vermediklerini söyleyen Komšić; “Bu değerler şiddetli saldırılar altında, ancak demokratik ve medeni değerler adına bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bosna Hersek'e inanan bizler için bu bir sorun değil, kimsenin elimizden alamayacağı bir onur meselesidir. Öyleyse inandıklarımızla gurur duyalım! Bosna-Hersek ile gurur duyalım.” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Bu içerik 25.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 78 kez okundu.