25. Mostar Uluslararası Ekonomi Fuarı başladı.

Resim

Bu yıl Mostar’da 25.si düzenlenen Uluslararası Ekonomi Fuarı’na bölgeden ve farklı ülkelerden çok sayıda üst düzey davetli katıldı. Toplam beş gün sürecek olan fuara, yaklaşık 30 ülkeden 800’den fazla katılımcı bekleniyor. İki ayı aşkın bir süredir kapasiteler tamamen doldu. Fuarın bu yılki ortak ülkesi ise Hırvatistan oldu.

Fuarın açılışına Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’in liderliğinde Sırbistan heyeti, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković liderliğinde Hırvatistan heyeti ve Bosna Hersek hükümetinin her kademesinden çok sayıda önemli temsilciler katıldı. Bunlar arasında Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikšić, Sırp Entitesi Başbakanı Milorad Dodik, HDZ Partisi Başkanı Dragan Čović, Bosna Hersek Federasyonu Başkanı Lidija Bradara, Bakan Staša Košarac, AB’nin Bosna Hersek Büyükelçisi Johann Sattler gibi çok sayıda ileri gelen isimler bulunmaktadır.

Bireysel katılımcıların yanı sıra aralarında Macaristan, Sırbistan, İsrail, Türkiye, İtalya ve Avusturya’nın da bulunduğu çok sayıda katılımcı ortak stantlar açarak fuarda yer aldı. Fuarda bir yandan turizm, bilişim teknolojisi ve gastronomi gibi alanlarda çeşitli sergiler düzenlenirken diğer yanda Bosna Hersek ve dünya ekonomisi hakkında önemli konuların da tartışılacağı konferanslar düzenlenecek. Ayrıca fuarda müzik-eğlence programları ve moda defilesi gibi fuar dışı etkinliklerin de düzenlenmesi bekleniyor.

Kaynak: https://n1info.ba/vijesti/na-otvaranje-25-jubilarnog-mostarskog-privrednog-sajma-stigle-brojne-zvanice-iz-zemlje-i-regiona/ (Erişim tarihi, 16.04.2024)

Bu içerik 16.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 13 kez okundu.