“2232 sığınmacı Arnavutluk yolunda”

Resim

Sınırların kapanmasına sebep olan ve tüm dünyadaki hareketi kısıtlayan pandemiye rağmen, sığınmak isteyen çok sayıdaki sığınmacı Arnavutluk’a doğru yöneldi. İstatistik Enstitüsü 2020 yılı boyunca 2232 sığınmacının olduğunu beyan etti.

2019 yılına kıyasla % 66 oranında bir düşüş söz konusu. Aylara göre sığınma taleplerine bakıldığında en çok talebin yapıldığı aylar senenin ilk üç ayında kaydedilmiştir. Bu kayıtlara göre sığınmacılar % 97,7 olarak belirlenmiştir. Bu dönem aynı zamanda Covid-19 sebebi ile ülkenin karantinaya alınmadığı döneme denk gelmektedir.

Devamındaki aylarda sığınma talepleri sayı olarak azalmıştır. İstatistik Enstitüsünün verilerine göre Arnavutluk’a sığınma talebinde bulunanların büyük bir kısmının Suriye’den ve Irak’tan olduğu belirtilmiştir. Bu kısım sığınmacıların % 54,4’ünü oluşturmaktadır. Diğer taleplerin büyük kısmını oluşturan ülkeler ise Afganistan ve Fas’tır. Cinsiyet olarak verilere bakıldığında % 75,6’nın erkek olduğu görülmektedir.

Sığınmacılar iş gücü piyasasında güçlükle barınabiliyorlar ve çoğunlukla kayıt dışı sektörlerde ya da Arnavutlar tarafından reddedilen işlerde çalışıyorlar.  

Kaynak: https://lajmpress.org/2232-azilkerkues-drejt-shqiperise/  (Erişim tarihi, 06.07.2021) 
Bu içerik 06.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 93 kez okundu.