20 yıl aradan sonra Hasan Aziz Kırcaali belediye başkanlığına aday olmayacak

Resim

Kırcaali’nin mevcut belediye başkanı Hasan Aziz, 20 yılın ardından görevden ayrılıyor. 29 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde DPS (Hak ve Özgürlükler Hareketi)’nin adayı bankacı Erol Mümün olacak.
Değişiklik kararı, DPS Onursal Başkanı Ahmed Doğan ile Sofya’da 6 saatten fazla süren görüşme sonrasında alındı. Haber, partinin bölge sorumlusu Resmi Murad tarafından doğrulandı. Murad konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bu, Hasan Aziz’in reddedilmesi değildir, siyaset değişim gerektirir” ifadelerini kullandı. Murad, Hasan Aziz’in siyasi kariyerine devam edip etmeyeceği ve kendisine ne gibi sözler verildiği sorusuna ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu: “Hasan Aziz partinin genel başkan yardımcısıdır. Kendisi partinin değerli bir mensubudur ve kendisine prestijli bir görev verilecektir.”
Resmi Murad, DPS’nin Kırcaali belediye başkanı yeni adayı Erol Mümün’e partinin her türlü destekte bulunacağını belirtti. Yeni ismin onaylanmasının ardından Hak ve Özgürlükler Hareketinin ilçedeki 7 belediye başkan adayının tamamı belli oldu. Mevcut belediye başkanlarının beşi mevkilerini korudu.
2003’ten bu yana Kırcaali’yi yöneten Hasan Aziz de şu ifadeleri kullandı: “Dakikalar önce DPS yönetimi ekim ayında yapılacak yerel seçimlerde Erol Mümün’ü Kırcaali belediye başkanlığına aday göstermeye karar verdi. DPS Onursal Başkanı Dr. Ahmed Doğan’a ve parti yönetimine bana verdikleri sorumluluktan dolayı teşekkür ediyorum. Son 20 yılda şehrin kalkınması ve bir Avrupa şehrine, Bulgaristan, Balkanlar ve Avrupa’nın hoşgörü başkentine dönüşmesi için bana verilen sorumluluğun bir parçası olduğum için teşekkür etmek istiyorum. Kırcaali belediyesinde mükemmel çalışmaların yanı sıra şehrimizdeki tüm küçük ve büyük projeleri ortaya çıkaran ve çalışmaya devam eden hazır bir ekibimiz var. Bu seçimler şimdiye kadar elde edilen her şeyin üzerine inşa edilmeye devam edilmesi gerekmektedir. Kırcaali, tüm sakinleri arasında hoşgörü ve anlayışa dayalı olan Avrupa’daki çok kültürlü bir şehir olarak rol model olmaya devam edecektir. Önümüzdeki yıllarda da güzel çalışmaların devam edeceğine inanıyorum. Güzel şehrimizin tüm sakinlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:https://bnr.bg/horizont/post/101880026/sled-20-godini-i-5-mandata-hasan-azis-nama-da-se-kandidatira-za-kmet-na-kardjali  (Erişim tarihi, 20.09.2023)
Bu içerik 20.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 30 kez okundu.