Atatürk, mezun olduğu Manastır Askeri İdadisi’nde anıldı

Resim

Kuzey Makedonya’da Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manastır Askeri İdadisi’nden mezuniyetinin 124. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

“Manastır Şehir Müzesi” olarak kullanılan eski Manastır Askeri İdadisi’ndeki törene Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, Kuzey Makedonya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Azim Nuredin, Kuzey Makedonya Savunma Bakan Yardımcısı Tiron Jajaga, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Salih Murat, Halkbank Kuzey Makedonya Müdürü Bilal Sucubaşı, Manastır Belediye Başkanı Toni Konjanovski, Kuzey Makedonya’daki Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı ve Milletvekili Beycan İlyas, Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH) Genel Başkanı Erdoğan Saraç, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

Tören, Atatürk ve silah arkadaşları ile 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemini belirtmek ve iki ülke arasındaki iyi ilişkileri ve dayanışmayı dile getirmek üzere Büyükelçi Sekizkök ve Kuzey Makedonya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Azim Nuredin birer konuşma yaptılar.

Kaynak:,https://timebalkan.com/ataturk-mezun-oldugu-manastir-askeri-idadisinde-anildi/, (Erişim tarihi, 15.03.2023)

Bu içerik 13.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 46 kez okundu.